Muharay Elemér Népművészeti Szövetség

Kérjük, támogassa Szövetségünk működését adója 1%-val! Köszönjük!

Adószámunk: 19635394-1-41

HÍREK

Munkaterv: 2022. július – 2023. június 30.

2022. május 18.

Munkaterv: 2022. július – 2023. június 30.
Régiós fesztiválok, melyek Szövetségünk tagjait is fogadják: -
Gencsapáti. június 5. Gencsi söprű néptáncfesztivál. -
Szent Anna napi búcsú Kapuváron 22. július 23-24. -
Szombathely, aug. 27. Szavaria fesztival. - Folk udvar. -
Gencsapáti , december 10-11. Nemzetközi Betlehemes Találkozó.

Előadások, rendezvények a Szövetség szervezésében. -
augusztus 24. Pécs, Nemzeti Színház - A 90 éves Andrásfalvy Bertalan köszöntése. -
szeptember 10-11. Hagyományok vendégségben, Szentendre Skanzen téma: lakodalom -
szeptember 25. - Szent Mihály nap, Veszprém.
(A két utóbbi rendezvényre a szakmai felhívások közzétételé után, a programnak és az elvárásoknak megfelelő bármelyik együttes pályázhat. Szentendrén nemcsak 15-20 perces színpadi előadást kell bemutatni, hanem az együttes számára kijelölt portán a lakodalmi szokást a látogatók bevonásával a nap folyamán el kell „játszani”. Veszprémbe szintén 15-20 perces program kell, élő zenei kísérettel. A résztvevő együttes kiválasztásánál figyelembe vesszük az együttes minősítés és az utóbbi területi fesztiválok nyújtott teljesítményét és a műsortervet.)

Továbbképzés:
A továbbképzéseken való részvételt minden együttes számára ajánljuk. Programjainkat úgy állítottuk össze, hogy egyaránt segítse az együttesek tájékoztatását és kapcsolódását az országos trendekhez, az aktuális vidék- és falufejlesztési pályázatokhoz. A területi képzések a szakmai-művészeti munka megtervezéséhez és a gyakorlati munkához adnak módszertani segítségét. -

Országos továbbképzés: október 7-8-9. Kiscsősz –
"Településfejlesztés-népművészet kapcsolata, lehetséges összefüggései." Hungaricumok, értéktárak, Pajta program. Meghívottak az illetékes tárcák államtitkárai és bemutatkozik néhány „jó példa” Az együttes képviselőjén kívül ajánlott a település fejlesztési feladataival, kulturális pályázataival foglalkozó személy részvétele is.

Régiós képzések:
Kalocsa –
Mihályi – november 5
Szekszárd – december 3.
Veresegyház

Az egy napos képzések szakmai tematikája azonos, az együttesek minősítésekre, bemutatókra való felkészülését kívánja segíteni

Témák: műsorszerkesztés, dramaturgia, koreográfia készítés, szokásfeldolgozás vagy táncszvit előadása, az eredeti anyag forrásai, értelmezése, felfrissítésének módszerei, stílus jegyek és előadásmódok, éneklés, zene, zenei kíséret stb. Műelemzés.

Minősítés – ez év őszén hirdetjük meg, a bemutatókat 2023. első félévére tervezzük, a jelentkezők számától függően 3-4 helyszínen.

április 14-16. Országos Táncháztalálkozó. Szövetségünk gálaprogramjának témájára és résztvevőire javaslatokat várunk.április 24. A népviselet napja. Központi rendezvényünk helyszíne Kozármisleny, ahová minden tagegyüttesünk meghívást kap.

május ----- Országos hagyományőrző találkozó. Érsekcsanád Három napos rendezvénysorozat, a 100 éves mo-i hagyományőrzés országos ünnepe. Konferencia, színpadi bemutatók, közösségi vetélkedők, minden tagegyüttesünk részvételével.

„Járd a sajáttáncod!” c. oktatófilm sorozatunk folytatása (Bag, Érsekcsanád)

Budapest, 2022. 05. 18.
Héra Éva elnök


A munkaterv letöltése itt

Vissza a hírekhez