Muharay Elemér Népművészeti Szövetség

Kérjük, támogassa Szövetségünk működését adója 1%-val! Köszönjük!

Adószámunk: 19635394-1-41

HÍREK

Bukovinai-székely Szólótáncverseny Sebestyén „Bada” Ferenc emlékére 2018. november 24. Bonyhád

2018. október 16.

Sebestyén „Bada” Ferenc SZÓLÓTÁNCVERSENY Bonyhád 2018. november 24. Jelentkezés: 2018. október 31-ig Információ (versenykiírás, jelentkezésilap): www.muharay.hu www.bukovina.hu email: bokreta98@freemail.hu tel.: 06-30-226-9128

Bukovinai-székely Szólótáncverseny
Sebestyén „Bada” Ferenc emlékére
2018. november 24. Bonyhád

Tisztelt Táncosok!
Örömmel tájékoztatjuk a táncos közösségeket, hogy a Bukovinai Székelyek Országos Szövetsége és Bonyhád Város Önkormányzata, a Muharay Elemér Népművészeti Szövetség közreműködésével szóló verbunk és páros táncversenyt szervez táncosok részére, ezzel tisztelegve a bukovinai székelyek táncos hagyományai előtt.

A versenyre egyénileg és táncos páronként is lehet jelentkezni a bukovinai székelyek verbunk, silladri és csárdás anyagaival.

A verseny 2018. november 24-én, szombaton kerül megrendezésre a Bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központban (7150 Bonyhád, Széchenyi tér 2.)

A verseny kiírása:
Szeretettel várunk minden olyan táncos fiatalt és idősebbet egyaránt, aki szereti, és szívesen táncolja a bukovinai székely silladrit és csárdást.

Fontosnak tartjuk az improvizatív, szabad táncolást, figyelembe véve a meglévő gyűjtésekből származó bukovinai táncokat, azok táncszerkesztéseit saját táncos egyéniségüknek megfelelően. A táncosoknak megközelítőleg 2 perc áll rendelkezésükre, hogy bemutassák tánctudásukat. Minden szólistának kétszer kell megmutatkoznia a verseny során. Először szólóban, vagy páros szólóban, majd kis csoportokban mutatkozhatnak be ismét. A bemutatkozások korcsoportonként, a versenyzők nevének abc betűrendje szerint történnek.

Felhívés és benne részletes ismertetés a verseny kategóriáiról és a jelentkezési lap letölthető itt.

Vissza a hírekhez