Muharay Elemér Népművészeti Szövetség

Kérjük, támogassa Szövetségünk működését adója 1%-val! Köszönjük!

Adószámunk: 19635394-1-41

HÍREK

Felhívás: Hagyományőrző együttesek szakmai fóruma - Bag november 15.

2014. szeptember 21.


Tervezett találkozón az együttesek szakmai munkájához kíván gyakorlati segítséget adni.

Minden együttest szeretettel várunk, de elsősorban azoknak az együtteseknek a részvételére számítunk, melyeknek nincs képzett szakmai vezetőjük és koreográfusokat sem képesek meghívni. Évek, évtizedek óta élnek a régi együttesi repertoár új korosztályoknak történő betanításából, a fellépések mellé nem társul folyamatos, következetes műhelymunka; archív filmek tanulmányozása, stílus és motivikai elemzések. stb. A helyi és tájfesztiválok szakmai fórumai is megszűntek, de az is nagy probléma, hogy az együttesek már nem is látják egymás előadásait.  Bizonyára ez is egyik oka annak, hogy a minősítések alkalmával egyre nehezebben értik és viselik el a csoportok még az értő kritikát is.

Ezért döntöttünk olyan fórum létrehozása mellett, mely közvetlen gyakorlati tanácsokkal segíti munkátokat. Nem minősít, hanem szakmai párbeszédet folytat az érdeklődőkkel.

A fórumon 10-12 perces félig kész vagy felújított művet kell bemutatni, próbaruhában és jelzésszerű kellékekkel. Egy-egy bemutató után nem zsűrizés van, hanem a felkért szakemberek elemzik a látottakat. A beszélgetésben az együttes vezetője is résztvehet, (sőt) érvelhet vagy magyarázhat.

Kérjük, hogy amelyik együttes szeretne élni ezzel a lehetőséggel, töltse ki a csatolt jelentkezési lapot, melyet október 3-ig kérünk visszaküldeni.

A jelentkezések után véglegesítjük a nap teljes programját.

 

Budapest, 2014. szeptember 18.

 

 

                                                                    Szeretettel várunk!

 

Héra Éva

elnök

Vissza a hírekhez