Muharay Elemér Népművészeti Szövetség

Kérjük, támogassa Szövetségünk működését adója 1%-val! Köszönjük!

Adószámunk: 19635394-1-41

HÍREK

Galgamenti Művészek Egyesülete Bemutatkozó 2015 december 13-án

2015. december 2.

Jótékonysági Évzáró Műsor a turai Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházban (2194 Tura Zsámboki út 50)
2015 december 13-án 15:00 órától


A 14:00 órakor kezdődő beszélgetés 2015 december 13-án a Luca Napi Adventi Vásár programunk részét képezi, amely 15:00 órától Jótékonysági Évzáró Műsorral folytatódik.
A GME civil kezdeményezésre alakult 2004-ben. Fő célként az egyesülethez tartozó írók, költők, kézművesek és képzőművészek baráti és szellemi kapcsolatainak szervezését tűzte ki.
2015 nyarán a közgyűlés új tagokkal kibővülve megújult vezetőséggel kívánja felhívni a figyelmet a galgamenti településeken tevékenykedő művészek munkájára.
Programjaink segítségével mindenki számára elérhető módon kívánjuk a művészet és néphagyományok szellemi és erkölcsi értékeit eljuttatni.
Tevékenységünk célja, hogy - ebben a felgyorsult a fejlett technológia miatt határokat nem ismerő világban - a közvetlen közelünkben lévő, valamint eleinktől származó szépség, a művészet és a néphagyomány az emberek életében több időt és figyelmet kapjon.
Tagjaink között tudhatunk a régióból számos festőművészt, szobrászt, költőt, zenészt, mesemondót és táncost, és természetesen szívesen látunk minden új tagot aki céljainkat támogatni kívánja.
Az egyesület vezetősége:
Pintér Zsolt
Az egyesület vezetősége: Pintér Zsolt GME Elnök - néptáncos, hagyományos mesemondó
Kántor Szilvia GME Alelnök, Kézműves kör vezetője – fazekas, néptáncos
Kapu Júlia GME Elnökségi tag, Képzőművészeti és Irodalmi Kör vezetője – festőművész, a GME alapítója
Unger Balázs Zeneművészeti kör vezetője – zenész, zenetanár, a Cimbaliband zenekar vezetője
Hajdu Zsuzsanna Táncművészeti Kör vezetője – táncpedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere
Bukovics János Mese és szövegfolklór Kör vezetője – hagyományos mesemondó
Lukács Péter Audiovizuális Művészeti Kör vezetője Galgamenti Művészek Egyesülete
Székhely: 2194, Tura Zsámboki út 50.
Nyilvántartási szám: 13-02-0003974
Bankszámla szám: 10103836-52306000-01004005
Egyesületünk működésének központja és egyben székhelye a Turán 2014-ben átadott Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényház, amely már a 2015-ös évben is rendszeresen nyújtott családi programot az ide ellátogatóknak.
2016-os évre tervezett program és feladatterveink

1. Folytatjuk a jeles napokhoz fűződő népi hagyományok felelevenítését, kézműves foglalkozások és népi játszóházak szervezését, amelyen keresztül az egészen kicsik is megismerhetik a közös alkotómunka örömét, valamint őseink hiedelem és szokásvilágát.
2. 2016-ban még több energiával kívánjuk meg felhívni a népmese, mesemondás és mesehallgatás fontosságára és azok jótékony hatására környezetünk figyelmét. Meghirdetjük a Pandúr Péter Mesemondó versenyt, amelynek a döntője a saját szervezésű „Turán innen, Turán túl” Mesefesztiválon kerül megrendezésre.
3. Hagyományőrző és művészeti nyári táborokat szervezünk ezzel is segítve a gyerekek értékes nyári időtöltését.
4. Szeretnénk a környéken folyó művészek tevékenységét és a művészethez kötödő programok ismertségét minél szélesebb körhöz eljuttatni. Ennek híradására szolgálna a saját szerkesztésű és kiadású Galgamenti Művészeti Folyóirat.
5. Az évet 2016-ban a 2015-öshöz hasonlóan a Luca napi Adventi vásárral összekötött jótékonysági műsorral, kiállítással és a helyi Szent Margit Karitász szervezettel közösen szervezett cipősdoboz akcióval zárjuk.
6. Természetesen nyitottak vagyunk a régió további rendezvényeit lehetőségeinkhez mérten támogatni, segíteni és törekedni fogunk a hasonló szellemiségben működő szervezetekkel való együttműködésre,.
Bízva, hogy akár személyesen, akár az ön által képviselt területről küldött képviselő jelenelétével növelhetjük a rendezvény színvonalát.
Örömmel vennék részvételi szándékáról értesítene bennünket a galgamentimuveszekegyesulete@gmail.com email címen. Köszönettel és üdvözlettel,
Tura, 2015. November 22.
Pintér Zsolt Elnök,
Galgamenti Művészek Egyesülete

Vissza a hírekhez